dilluns 12 de desembre 2022

Dia internacional de la dona

DIA INTERNACIONAL DE LA DONA 2021

Previntegral Group se suma al Dia Internacional de la Dona el 8 de març amb l'objectiu de sensibilitzar els seus treballadors i lluitar per la construcció d’una societat més igualitària i justa.

UNA MICA D’HISTÒRIA

Aquesta data té el seu origen a finals del segle XIX i principis del XX  quan les dones reclamaven tenir dret a vot, millors condicions laborals i igualtat de gènere.

El 8 de març de 1857, les dones que treballaven a la indústria tèxtil (garment workers) de Nova York van organitzar una vaga contra els baixos salaris i les condicions laborals. Va ser la base per crear el primer sindicat per protegir-se i tenir drets laborals bàsics.

L’etapa post revolució industrial, la revolució Russa el 1917, i diferents moviments, revoltes i successos a EEUU i Europa van ser moments clau en la història. Diferents episodis van servir per  fixar la data del 8 de Març com el Dia Internacional de la Dona Treballadora.

El 1975 la ONU va proclamar el Dia Internacional de la Dona el 8 de Març. Es commemora la lluita de la dona per la seva participació en l'àmbit del treball i de la societat en general, amb igualtat de condicions.

EL PAPER DE PREVINTEGRAL GROUP

Previntegral és el primer servei de prevenció certificat com a Organització Saludable (OS) per AENOR el 2019. Com a OS vetlla pel benestar i la igualtat dels seus treballadors. Així, tots els projectes de desenvolupament estan impregnats, de manera transversal, tenint en compte l’enfocament de gènere.

Actualment Previntegral Group esta format per un 60% de dones i un 40% homes.

Creiem que la igualtat entre homes i dones és una part vital per a la construcció i el desenvolupament de l’empresa i de la societat en general, i que avançar cap a la igualtat suposa una gran oportunitat, no sols per al creixement econòmic de l’empresa, sinó per al desenvolupament humà sostenible en tots els àmbits.

ODS 5: IGUALTAT DE GÈNERE I EMPODERAMENT

A Previntegral Group treballem dia a dia alineats per l’Assoliment dels Objectius per al Desenvolupament Sostenible i l’Agenda 2030.