dilluns 12 de desembre 2022

Diferències entre els símptomes de la Covid-19, la grip i el refredat

Tens dubtes de com diferenciar si tens la grip, un refredat o la Covid-19?

Amb l’arribada d’aquesta tardor haurem de conviure amb els refredats comuns, la grip i la Covid-19. Serà un any, totalment atípic, en el que s’hauran d’extremar les precaucions.

Amb la tornada a les escoles i a la feina ens tornem a barrejar amb els companys, amics i familiars que fa temps que no veiem, i el risc de contagi per la Covid-19 augmentarà, amb l’agreujament del fet que ara s’ajuntarà amb les malalties comunes de les vies respiratòries de cada tardor/hivern.

Alguns dels símptomes com la febre, el cansament o la tos coincideixen tant en la grip, en la Covid-19 i en el refredat comú però n’hi ha d’altres, més específics, de la Covid-19 que ens ajudaran a orientar-nos davant la incertesa, com són: la pèrdua d’olfacte i/o de gust, en fases inicials i l'empitjorament brusc i dificultat per respirar en fases més avançades o greus. Hem de tenir en compte, que la simptomatologia es variable i  no sempre es presenta igual a totes les persones.

A més a més, una bona part de la població és asímptomatica, la qual no presenta cap símptoma que indiqui infecció. Aquí us deixem una taula que us pot ajudar a fer-vos una autoavaluació que s’haurà de complementar amb el vostre metge en cas de febre o de sospita de la Covid-19.

Us recordem que des de Previntegral us podem ajudar a diagnosticar treballadors amb Covid-19 actius o asimptomàtics amb la prova de diagnostic més adient segons les teves necessitats:

PCR, test ràpid d'anticossos, la serologia o el nou test ràpid d'antígen.

Taula comparativa simptomes Covid-19, grip i refredat

 

Descarregar PDF Diferències entre els símptomes de la grip, Covid-19 i el refredat

Demaneu informació a infocovid19@previntegral.com o bé al 902.101.151.