dilluns 12 de desembre 2022

Dia Mundial contra el Càncer de Mama: Símptomes, autoexploració, prevenció i detecció precoç

 

Per iniciativa de l’OMS (Organització Mundial de la Salut), el 19 d’octubre se celebra el Dia Mundial contra el Càncer de Mama amb l’objectiu de conscienciar la població de la importància del diagnòstic precoç del càncer de mama per guanyar la lluita contra aquesta malaltia, que esdevé el tumor més freqüent en dones arreu del món.

Segons les dades de l’OMS:

  • El càncer de mama és el més comú, amb més de 2,2 milions de casos el 2020.
  • Prop d’una de cada 12 dones el patirà al llarg de la seva vida. El càncer de mama és la principal causa de mortalitat en les dones. El 2020, al voltant de 685.000 dones van morir com a conseqüència d’aquesta malaltia.

La detecció precoç permet detectar el càncer de mama en una etapa molt inicial, quan encara no produeix molèsties i la possibilitat de curació és més alta.


📄 Descarregar infografia en format PDF 

La prevenció és un altre element bàsic per reduir l’impacte de la malaltia. Malgrat que no se’n coneixen les causes exactes, el Codi Europeu contra el Càncer recull un seguit de recomanacions per disminuir el risc de tenir un càncer de mama: mantenir un pes saludable i evitar l’obesitat (especialment després de la menopausa), fer activitat física regularment, reduir el consum d’alcohol i practicar la lactància materna.

Font: OMS, Organización Colegial de Enfermería i Gencat