dilluns 12 de desembre 2022

Alerta per la ràpida expansió de la variant Delta de la COVID-19

 

Salut fa una crida per reduir la interacció social per frenar els contagis de la Covid-19 per l’alta virulència de la variant delta.

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, informa en roda de premsa de la importància d’aturar la transmissió de la Covid-19 i fa una crida a la població per “limitar les interaccions socials i reduir-les a la bombolla ampliada”, és a dir, a un grup estable, reduït i acotat de persones amb qui s’estableixen relacions familiars, laborals, escolars o recreatives, perquè la variant delta, predominant d’aquesta cinquena onada, és especialment contagiosa i afecta majoritàriament els joves.

Us deixem les següents infografies de la Covid-19 per fomentar la prevenció dins l'àmbit laboral, les quals recomanem penjar-les a les zones comunes de la vostra empresa:

Les dades aportades fins al moment ens indiquen que un 31% de les persones hospitalitzades tenen menys de 40 anys, davant el 10% de l’onada anterior, i que del total de persones ingressades a l’UCI (aquesta dada fa referència a totes les persones ingressades a l’UCI durant el mes de juliol), el 73,5% no estan vacunats, el 12,9% ho estan parcialment i el 13,5% tenen la pauta completa.

En relació amb la campanya de vacunació, una de les prioritats continua sent vacunar les persones a partir de 30 anys perquè són les que tenen més probabilitats d’ingressar a l’UCI. També s’ incideix a completar la pauta de vacunació.

Per tant, cal seguir mantenint totes les mesures de protecció i de prevenció, incloent-hi l’ús de la mascareta, indistintament si s’està vacunat o no per frenar la transmissió d’aquesta variant tan contagiosa.