Notícies Previntegral | Prevenció de riscos laborals | Cursos

Protocol d’assetjament sexual i per raó de sexe en l’àmbit del trebal

Written by Admin | 10/05/2022 22:00:00

 

Sabies que totes les empreses han de tenir aquest protocol?

Des de PREVINTEGRAL et facilitem aquest document per la prevenció d'assetjament per raó de sexe, clicant en el següent enllaç:

Un cop disposis del protocol, l’hauràs d’implantar, un pas senzill que consisteix a:

  1. Definir una política de tolerància zero davant l’assetjament sexual per raó de sexe, identitat, orientació sexual i conductes de violència en l’àmbit del treball.

  2. Escollir la persona de referència: l’empresa ha de designar una persona de referència, que serà qui atendrà i acompanyarà la persona que efectua la denúncia interna.

  3. Formar la persona de referència: l’empresa ha de formar la persona de referència perquè conegui el protocol que s’implanta.

  4. Difondre i aplicar el procediment: un cop fets els passos 1 i 2, l’empresa ha d’informar tots els treballadors i dir qui és la persona de referència i del contingut del protocol que s’ha de seguir.

La persona designada haurà de fer una formació mínima bàsica, i pot cursar-la amb l’empresa de formació del grup, FORMINTEGRAL.

INFORMACIÓ sobre la formació online:

· Empreses de menys de 50 treballadors: Actuacions davant l'assatjament (12 h) Vegeu el curs

· Empreses de més de 50 treballadors: Pla d'igualitat (25 h)

El fet que sigui online permet que la persona designada el faci els dies i les hores que li vagin més bé. 

Previntegral no assumeix les funcions d’instrucció de denúncies internes ni participa en mediacions ni resolucions de conflictes derivats de situacions d’assetjament o violència en l’àmbit del treball.

L’assetjament sexual és una qüestió important, cal donar-hi resposta. Per a més informació poseu-vos en contacte a través de la nostra web.