Notícies Previntegral | Prevenció de riscos laborals | Cursos

10 consells per minimitzar la síndrome postvacacional | Previntegral

Written by Admin | 11/09/2017 22:00:00

 

La síndrome postvacacional, també conegut com depressió postvacacional, és un terme molt conegut que fa referència al procés d'estrès que patim després del període de vacances en haver de readaptar-nos a les nostres obligacions diàries siguin familiars, laborals o d'estudi.

Quan arriba l’hora d’incorporar-nos a la rutina després de les vacances, patim una reacció d’etrès. En general, un canvi d’hàbit sol exigir un gran esforç. El tornar a enfrontar-nos amb responsabilitats i obligacions que suposen un augment de l’ansietat fa que puguem experimetar símptomes tals com: malestar psicològic, apatia, falta de concentraciópalpitacions, taquicàrdia, dolors musculars, molèsties digestives, mal de cap, etc. símptomes que solen remetre als 10-14 dies.

Segons els càlculs realitzats aquest any per la consultora de Recursos Humans Adecco, el 30% dels treballadors experimentaran la síndrome postvacacional, mentre que part del 70% restant patirà quadres de fatiga o estrès.

Per tot aixòpodem dir que el &ldquo, millor remei es la prevenció&rdquo, . Intentar minimitzar o prevenir aquests símptomes, pot ser molt mes senzill si es segueix una sèrie de consells per portar millor &ldquo, la tornada a la feina&rdquo, .

1. Programa la teva tornada a la feina amb un temps prudencial. Si es possible, comença la feina a meitat de setmana, reduint l’impacte psicològic de la tornada.

2. Organitza les teves activitats laborals progressivament. Analitza les feines que tens pendents i prioritza les més urgents.

3. Proposar-objectius concrets. La implicació augmenta la motivació laboral.

4. Respecta les hores del son. Regularitza els teus ritmes de son a la normalitat.

5. Modera el consum de alcohol i cafeïna. El alcohol es un depressor del sistema nerviós de manera que aguditza l’apatia, la depressió i l’astènia. Per una altra banda, la cafeïna aguditza l’estrès.

6. Organitza el teu temps i diverteix-te. Dedica’t temps per a tu.

7. Realitza esport. Ens permetrà reduir l’estrès augmentant &ldquo, endorfines&rdquoproteïnes responsables de la felicitat.

8. Posa límits i aprèn a dir que &ldquo, no&rdquo, . Cada cosa al seu temps.

9. Pensa amb positiu. Queden més dies festius per endavant!

10. Tinguis paciència. La síndrome postvacacional es passatger, només es resolt amb actitud i temps.

Font: Adecco