dilluns 12 de desembre 2022

10 consells per minimitzar la síndrome postvacacional.

 

La síndrome postvacacional, també conegut com depressió postvacacional, és un terme molt conegut que fa referència al procés d'estrès que patim després del període de vacances en haver de readaptar-nos a les nostres obligacions diàries siguin familiars, laborals o d'estudi.

Quan arriba l’hora d’incorporar-nos a la rutina després de les vacances, patim una reacció d’etrès. En general, un canvi d’hàbit sol exigir un gran esforç. El tornar a enfrontar-nos amb responsabilitats i obligacions que suposen un augment de l’ansietat fa que puguem experimetar símptomes tals com: malestar psicològic, apatia, falta de concentraciópalpitacions, taquicàrdia, dolors musculars, molèsties digestives, mal de cap, etc. símptomes que solen remetre als 10-14 dies.

Segons els càlculs realitzats aquest any per la consultora de Recursos Humans Adecco, el 30% dels treballadors experimentaran la síndrome postvacacional, mentre que part del 70% restant patirà quadres de fatiga o estrès.

Per tot aixòpodem dir que el &ldquo, millor remei es la prevenció&rdquo, . Intentar minimitzar o prevenir aquests símptomes, pot ser molt mes senzill si es segueix una sèrie de consells per portar millor &ldquo, la tornada a la feina&rdquo, .

1. Programa la teva tornada a la feina amb un temps prudencial. Si es possible, comença la feina a meitat de setmana, reduint l’impacte psicològic de la tornada.

2. Organitza les teves activitats laborals progressivament. Analitza les feines que tens pendents i prioritza les més urgents.

3. Proposar-objectius concrets. La implicació augmenta la motivació laboral.

4. Respecta les hores del son. Regularitza els teus ritmes de son a la normalitat.

5. Modera el consum de alcohol i cafeïna. El alcohol es un depressor del sistema nerviós de manera que aguditza l’apatia, la depressió i l’astènia. Per una altra banda, la cafeïna aguditza l’estrès.

6. Organitza el teu temps i diverteix-te. Dedica’t temps per a tu.

7. Realitza esport. Ens permetrà reduir l’estrès augmentant &ldquo, endorfines&rdquoproteïnes responsables de la felicitat.

8. Posa límits i aprèn a dir que &ldquo, no&rdquo, . Cada cosa al seu temps.

9. Pensa amb positiu. Queden més dies festius per endavant!

10. Tinguis paciència. La síndrome postvacacional es passatger, només es resolt amb actitud i temps.

Font: Adecco