dilluns 12 de desembre 2022

Noves Mesures de la Covid-19 per Nadal

 

La Generalitat ha anunciat noves mesures de cara a Nadal per frenar els contagis de coronavirus, a les portes de la tercera onada. A partir del 21 de desembre entren en vigor mesures especials per contenir l’increment de casos que s’ha produït en les últimes setmanes. El canvi afecta el període de Nadal i modifica alguns dels aspectes de la seva celebració. Les mesures estaran vigents fins a l’11 de gener, amb una possible revisió el dia 28 de desembre si les dades ho permeten.

Detallem les mesures i restriccions vigents a Catalunya entre el 21 de desembre i l'11 de gener :

Mesures per a la contenció de la covid-19 per Nadal a Catalunya

 

Descàrrega noves mesures Covid-19 Nadal

Activitats Socials

6 persones màxim, excepte els dies assenyalats (24, 25, 26 i 31 de desembre, i 1, 5 i 6 de gener) en què es permetran trobades de 2 bombolles de convivència i un màxim de 10 persones.

Mobilitat

 • Territori de Catalunya: restringida l’entrada i sortida sense motiu justificat, excepte per visitar familiars del 23 de desembre al 6 de gener.
 • Comarca: restringides l’entrada i la sortida excepte del 23 de desembre al 6 de gener, que estarà permès el desplaçament per visita de familiars mantenint la bombolla de convivència.

Durant la vigència d’aquesta resolució: permès l’establiment a una comarca diferent de la comarca de residència habitual, mantenint la integritat de la bombolla.

L’Alt Urgell i Andorra es consideren com una sola comarca a l’efecte de mobilitat.

Confinament nocturn

No es pot circular pel carrer des de les 22 h a les 06 h, excepte per causes justificades.

Excepcions:

 • Nit de Nadal i Cap d’Any, inici del confinament nocturn a la 01:00 h.
 • Nit de Reis, inici del confinament nocturn a les 23:00 h.

Hostaleria

Obertura de 07:30 a 09:30 h per esmorzar i de 13 a 15:30 h per dinar. Se suspenen els sopars a l'establiment, excepte la recollida de menjar per emportar fins a les 22 h. Es pot repartir menjar fins a les 23 h.

 • Terrasses: obertes, amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla.
 • Interiors: oberts amb el 30% de l’aforament, amb bona ventilació natural o forçada i amb una distància mínima de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla.

Excepcionalment, en els serveis corresponents als àpats dels dies 24, 25, 26 i 31 de desembre de 2020 i dels dies 1, 5 i 6 de gener de 2021 el nombre màxim de comensals per taula o agrupació de taules s'estableix en sis persones, llevat que siguin convivents, sempre que pertanyin com a màxim a dues bombolles de convivència.

Activitats culturals

Oberts: cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts, amb un 50% de l’aforament i un màxim de 500 persones o 1.000 persones si la ventilació és òptima. També oberts museus, biblioteques i sales d’exposició al 50% de l’aforament.

Permeses les activitats esportives o de cultura popular que no comportin aglomeracions, siguin estàtiques, perimetrades, amb control d’accessos i cita prèvia.

Comerç i centres comercials

 • 30% de l’aforament en comerços i mercats no sedentaris.
 • 30% de l’aforament en centres comercials. Tancats: locals i establiments de restauració.
 • Oberts els establiments que presten serveis que impliquen contacte físic proper (incloses perruqueries i centres d’estètica), amb sistema de cita prèvia individual i reforç de mesures de prevenció de contagis.

Actes religiosos i cerimònies civils

30% de l’aforament amb un màxim de 500 persones o 1.000 si la ventilació és òptima.

Esport

 • Instal·lació i equipaments esportius a l’aire lliure, amb un aforament màxim del 50% i control d’accés.
 • Activitats esportives a l’aire lliure amb un màxim de 6 persones. S’estableix l’ajornament de totes les competicions esportives previstes per ser realitzades a Catalunya durant el període de vigència d’aquesta Resolució, a excepció de les competicions oficials d’àmbit estatal, internacional i professionals que s’han de celebrar sense assistència de públic.
 • Instal·lacions i equipaments esportius en espais tancats, aforament màxim del 30%, bona ventilació, cita prèvia i vestidors tancats (excepte piscina). Prohibides les activitats grupals sense mascareta.

Parcs infantils

Els parcs i jardins de titularitat pública i les àrees de joc infantils poden romandre oberts al 50% d’aforament seguint les pautes d’ús i manteniment fins a les 20:00 h.

Informació proporcionada per Gencat.