dilluns 12 de desembre 2022

Informació per viatjar a l'estranger per feina si has passat la Covid-19

 

Actualment, hi ha determinats països (*) que no consideren com a pauta completa haver passat la Covid-19 i haver rebut una dosi de la vacuna. Aquesta circumstància pot provocar que les persones treballadores desplaçades amb antecedents d’infecció tinguin dificultats per acreditar, en el país de destinació, que han completat la pauta de vacunació.

El Ministeri de Salut d’Espanya ha establert que a les persones de ≤65 anys amb antecedents d’infecció de Covid-19 que hagin superat la malaltia se’ls administrarà una única dosi de la vacuna.

Davant d’aquesta circumstància, Foment del Treball ha arribat a un acord amb el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya perquè totes les empreses que hi estiguin interessades puguin vacunar les persones treballadores que es trobin en les circumstàncies esmentades i que requereixin una segona dosi per poder desenvolupar la seva activitat professional a l’estranger.

Les empreses interessades hauran de redactar una carta de sol·licitud d’administració de la segona dosi de la vacuna contra la Covid-19, en què hauran d’acreditar les circumstàncies que  motiven la seva sol·licitud. La persona treballadora haurà de presentar la carta de sol·licitud al centre de vacunació massiva establert a la seva província:

  • Província de Barcelona: Fira de Barcelona. Avinguda Rius i Taulet, 12
  • Província de Girona: Palau Firal de Girona. Passeig de la Devesa, 34
  • Província de Lleida: Pavelló Onze de Setembre. Passeig Onze de Setembre, 12
  • Província de Tarragona: Palau d’Esports de Catalunya. Carrer del Riu Siurana, s/n 

Foment del Treball, a través de la seva Oficina de Prevenció de Riscos Laborals, es posa a la vostra disposició per resoldre qualsevol dubte i ampliar la informació relacionada amb els tràmits de gestió necessaris.

(*) Lituània, Malta, Bulgària, Bèlgica, Finlàndia, Grècia, Polònia, Romania, el Regne Unit, la Xina, el Canadà, Colòmbia i Xile són països que estableixen restriccions d’accés i de mobilitat per a les persones que no hagin rebut la pauta completa de vacunació segons les seves recomanacions (en què no s’inclou haver passat la malaltia i tenir només una dosi de la vacuna). Els esmentats països han de considerar-se una llista no exhaustiva; l’enumeració està en contínua revisió en funció de l’evolució i la nova informació de què es disposa de la infecció per coronavirus.