dilluns 12 de desembre 2022

Consells per a la mobilitat elèctrica amb patinet i pels vianants

 

El patinet elèctric, és una bona opció per a la nova mobilitat sostenible, però encara queda pendent garantir una bona convivència amb els altres mitjans de transport i que els usuaris n’estiguin més informats. 

Els patinets són un exemple de mobilitat sostenible positiva per a la ciutat, faciliten un ús eficient de l’espai i generen zero emissions i zero sorolls.


Consells per a una mobilitat segura:

  • Abans d’utilitzar un patinet elèctric s’ha de comprovar que compta amb el marcatge CE com a garantia de qualitat i seguretat. A més, hem d'assegurar-nos que està degudament homologat.
  • En considerar-se vehicles, està totalment prohibit circular per les voreres o per àrees per als vianants. Si el dispositiu no supera els 25 km/h han d’anar pel carril bici corresponent o, de no haver-hi, per una calçada amb una limitació de velocitat màxima de 30 quilòmetres per hora.
  • Sempre porta casc i es recomana l’ús de genolleres i guants per evitar lesions. 
  • Consultar el mòbil, escriure missatges i conduir amb auriculars, a més de ser un risc per a la circulació pot implicar sancions en funció de les normatives de cada ajuntament.
  • Si es condueix de nit, és important incorporar elements reflectors i portar llums encesos sent més visibles per a altres conductors o vianants.
  • Es tracta de vehicles unipersonals, amb la qual cosa portar una altra persona pot comportar sancions. Conduir sota els efectes de les drogues o l’alcohol i negar-se a sotmetre’s a proves d’alcoholèmia o de consum de drogues, pot comportar sancions econòmiques, condemnes de presó o mesos de treballs per a la comunitat, en funció de les normatives de cada ciutat.
  • Realitzar revisions periòdiques del funcionament dels frens, l’estat de les rodes i la càrrega de bateria serà important per evitar incidents.
     

Consells per als vianants in itinere: