dilluns 12 de desembre 2022

Consells de ventilació per celebrar els dinars i els sopars de Nadal

Estem a prop de la nit de Nadal, la primera data assenyalada en el calendari d'aquestes festes en què, tradicionalment ens reunim amb familiars i amistats. 

Us deixem les següents recomanacions perquè els tingueu presents durant aquestes festes de Nadal:

Recomanacions davant la covid-19 en la celebració del Nadal: dinars i trobades familiars

Es recomana que les reunions aquest Nadal siguin en espais oberts, a l'aire lliure, si és possible, i que els participants portin sempre mascareta i respectin la distància física de seguretat. La comunitat científica fa mesos que demostra que els contagis per Covid-19 es produeixen majoritàriament en cases i altres espais tancats a través dels aerosols que respirem. 

Segons l'OMS, les festes de Nadal comporten un risc particular perquè posen en contacte persones de diverses edats i generacions i que, pel fet d'estar en família, no es respecten les mesures de prevenció contra la Covid.

       Per això, aquest Nadal la ventilació és un tema clau per evitar contagis.

"Pot ser incòmode utilitzar mascaretes i practicar el distanciament físic quan s’està amb amics i familiars, però fer-ho contribueix significativament a garantir que tots els grups siguin segurs i saludables", ha remarcat l’OMS.

L'OMS alerta del gran risc que arribi una nova onada de Covid "en les primeres setmanes del 2021". L'organització demana que ningú subestimi la importància de les seves decisions i del seu poder com a individu, com a família i com a membre d'una comunitat per aturar la pandèmia.