dilluns 12 de desembre 2022

Com afecta l‘alimentació en el treball

 

Una bona o mala alimentació en el treball afecta directament al rendiment.

La major part del nostre dia el passem a la feina. Avui en dia és impossible concebre una vida saludable sense uns bons hàbits en el treball que ens permetin mantenir una bona salut, estat d’ànim i rendiment físic i intel·, lectual.

Com afecta l'alimentació en el treball

Una alimentació equilibrada i amb la freqü, ència adequada a la feina ajuda a mantenir el nivell d’energia necessari per desenvolupar amb èxit totes les tasques durant una jornada laboral. Segons dades de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), un 20% dels treballadors pot augmentar la seva productivitat seguint una alimentació saludable.

Per fomentar uns bons hàbits entre tots els treballadors, les empreses poden desenvolupar un pla  de Promoció de Salut en el Treball (PST) tenint en compte, per exemple:

  • Els Recursos: destinar recursos per millorar els hàbits substituint, per exemple, les màquines dispensadores de refrescs i begudes ensucrades per aigua, fruita i fruits secs.
  • La Conscienciació: valorar la bona alimentació per evitar males conductes com esmorzars de poca quantitat i/o qualitat.

Segons el Portal de Promoció de la Salut en el Treball del Govern d'Espanya,  promoure hàbits alimentaris saludables en l’empresa és bo tant per al treballador com per a l’empresa, ja que:

  • Millora la salud dels treballadors i disminueix l'accidentabilitat i les malalties.
  • Augmenta la productivitat i disminueix l'absentisme laboral.
  • Millora el clima laboral, la motivació i participació.
  • Millora la imatge corporativa pels treballadors i empreses.

A CMPUSALUS dissenyem programes de salut específics per les empreses, segons les necessitats del client (tabac, sobrepès, risc cardiovascular...).

Si la seva empresa està interessada, pot contactar amb nosaltres mitjançant la persona que tingui com a referència de la nostra organització o demanant més informació al correu electrònic comercial@previntegral.com.